Begrijpelijk schrijven is van groot belang voor jouw organisatie. Online informatie is vaak veel te moeilijk. Op basis van veel onderzoek is onze schatting dat 80% van de zakelijke teksten te moeilijk geschreven is voor de meeste mensen. Het is heel vervelend als jouw boodschap niet of nauwelijks overkomt bij de mensen voor wie je de tekst schrijft. Maar daarbij kost het je ook nog eens veel geld in het beantwoorden van hulpvragen van deze mensen.

Nu zijn er een aantal tools op de markt die je kunnen helpen bij het testen van de leesbaarheid van jouw teksten en bij het begrijpelijk schrijven. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. En we laten meteen zien waarom WizeNote zo uniek is vergeleken met de andere leesbaarheidstool.

wizenote200

Vergelijking van zeven verschillende leesbaarheidstools

Voor deze vergelijking hebben we zes tools geselecteerd die qua functies overeenkomen met WizeNote en daarom interessant zijn om mee te nemen in deze vergelijking. Drie van deze tools zijn beschikbaar voor het checken van Nederlandse teksten (Klinkende Taal, Texamen en de leesbaarheidstest van SiteImprove). De drie overige tools zijn alleen beschikbaar voor het checken van Engelse teksten (Hemingway, Readability Score en Rewordify). WizeNote is inzetbaar voor zowel Nederlandse als Engelse teksten.

 

 

 

Aspecten waarop de tools zijn vergeleken:

– Het doel van de tool
– Type leesbaarheidsscore
– Beschikbare schalen voor leesbaarheidsscore
– Basisstatistieken
– Markering van problemen met leesbaarheid
– Verbetersuggesties
– Beschikbare talen
– Integratiemogelijkheden van technologie

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!