Wij geven toegang tot een beter internet voor het onderwijs

Het internet heeft zonder twijfel de wereld veranderd. Het heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we werken, de manier waarop we omgaan en, misschien nog belangrijker, hoe we toegang hebben tot informatie. Ook in het onderwijs wordt internet steeds vaker gebruikt om zelfstandig leren te ondersteunen. Maar het gebruik van internet in het onderwijs gaat gepaard met grote uitdagingen voor leerlingen en studenten.

  1. De uitdaging om relevante informatie te vinden die geschikt is voor educatieve doeleinden.
  2. De uitdaging om leesbare informatie te vinden die geschikt is voor hun leesniveau.
  3. De uitdaging om in de enorme hoeveelheid van het internet onderscheid te kunnen maken tussen betrouwbare en onbetrouwbare (valse) informatie.

Met onze technologie bieden we een oplossing voor studenten om deze uitdagingen het hoofd te bieden. We bieden toegang tot een slimmer internet voor het onderwijs. We ontwikkelen technologie waarmee studenten online relevante en betrouwbare informatie kunnen zoeken en vinden die aansluit bij hun interesses en hun leesvaardigheid. Deze producten worden aangedreven door onze zoektechnologie, classificatie-algoritmen op basis van machine learning en tools die het maken van content ondersteunen.

“Kinderen hebben recht op informatie uit verschillende bronnen. Het gaat dan met name om informatie die bedoeld is om het welzijn, de gezondheid en de ontwikkeling van het kind te bevorderen. Kinderen hebben recht op informatie die begrijpelijk voor ze is en die hun welzijn, gezondheid en ontwikkeling bevordert. Het is belangrijk dat kinderen informatie krijgen over allerlei zaken. Zoals over welke rechten zij hebben en over nieuwe ervaringen die ze tegemoet gaan. Ook moet duidelijk zijn voor kinderen en jongeren waar ze betrouwbare informatie kunnen vinden over allerlei onderwerpen die hen aangaan. Denk aan informatie over ouders, opvoeding, vriendschappen, verliefdheid, seks en drugs.”

Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind, Artikel 17 (Toegang tot informatie)

Onze technologie

Ons team van PhD experts heeft 4 jaar lang gebouwd aan onze unieke leesbaarheidsclassificatie en zoektechnologie, allemaal op basis van kunstmatige intelligentie. Deze leesbaarheidsclassificatie voorspelt het leesniveau van elke willekeurige tekst.

Onze methoden zijn gebaseerd op uitgebreide linguïstische kennis en een zeer grote collectie met trainingsdata. Dit maakt onze leesbaarheidsanalyse veel meer betrouwbaar dan andere methoden om leesbaarheid te voorspellen.

Content die we hebben geselecteerd als geschikt voor het onderwijs, worden door onze ‘web crawlers’ geïndexeerd in onze collectie. Ook worden alle websites in de index regelmatig opnieuw bezocht door onze crawlers zodat de collectie altijd up to date is. Door middel van full-text zoektechnologie worden de beste resultaten per zoekvraag geïdentificeerd.

Pin It on Pinterest

Share This