Alle scholen kunnen nu gratis gebruik maken van de eerste zoekmachine die leeftijdsspecifieke resultaten geeft:

Met gepaste trots presenteren wij Jouwzoekmachine.nl. Een gratis zoekmachine die geschikte leeftijdsspecifieke informatie aanbiedt. Speciaal voor leerlingen op de basisschool en scholieren in het middelbaar onderwijs (6-15 jr).

Kinderen die op internet naar informatie zoeken, krijgen vaak te moeilijke en niet-relevante resultaten te zien. Jouwzoekmachine.nl is de eerste zoekmachine die rekening houdt met het leesniveau van de gebruiker. Een kind van acht krijgt een makkelijkere tekst in een eenvoudigere presentatie dan een kind van dertien.

Het is onze grote droom om het internet geschikter te maken voor kinderen en jongeren. Dat willen we niet alleen doen, maar in samenwerking met de gebruikers, scholen, bedrijven en instellingen. Lees meer over onze ambitie hier.

Hoe installeer ik het?

Dat is echt heel simpel.

  1. Stel Jouwzoekmachine.nl in als uw homepage of
  2. Maak een snelkoppeling op de desktop

Hoe werkt jouwzoekmachine.nl?

In Jouwzoekmachine.nl zijn nu meer dan 300 betrouwbare nieuws- en informatiebronnen gecheckt en toegevoegd en dagelijks komen er nieuwe bronnen bij. De technologie scant de content en bepaalt voor welke gebruikers de informatie geschikt is.

What is het verschil met de huidige zoekmachines?

Er bestaan al zoekmachines voor kinderen zoals Meester Sipke en Netwijs (Davindi is gestopt in augustus 2015), maar jouwzoekmachine.nl is de enige die onderkent dat de jeugd een brede doelgroep is met verschillende niveaus. Zoekresultaten worden daarom aangepast aan het niveau van de gebruiker.

Bij jouwzoekmachine.nl vinden we een paar extra dingen erg belangrijk in het aanbieden van zoekresultaten:

  1. dat de informatie die je vindt begrijpelijk is
  2. dat de informatie die je vindt klopt
  3. dat de informatie die je vindt bij je leeftijd past

Natuurlijk wil elke zoekmachine je de beste resultaten laten zien. Maar dat een zoekmachine deze drie dingen er bij wil uitzoeken is nieuw. Zo nieuw dat we steeds willen testen of het allemaal klopt wat we doorgeven. Want een evenwicht vinden tussen leesniveau en geschiktheid voor een bepaalde leeftijd is een spannende zoektocht naar de juiste instelling van de parameters.

Help mee

Om onze technologie te testen en te verbeteren hebben we de feedback van gebruikers nodig. We laten nu bijvoorbeeld nog maar weinig video’s en nieuws zien. Pas als we weten wat wel en niet werkt, wat erbij of juist eruit moet, kunnen wij onze technologie aanpassen. We horen de reacties graag via een email aan hallo@jouwzoekmachine.nl.

Test de zoekmachine in de klas of thuis. Ongetwijfeld zullen er fouten aan het licht komen. We hopen op uw begrip en staan klaar om alle feedback direct te verwerken. Klik hier voor meer info over Jouwzoekmachine.nl

Kent u een leerkracht of een school die u wilt wijzen op de beschikbaarheid van jouwzoekmachine.nl? Klik dan op een van share buttons om dit met hun te delen!

Laten we samen van de kinderen echte wijsneuzen maken!

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!