Kurio en WizeNoze geven kinderen een beter internet

De Nederlandse startup Wizenoze en Kurio slaan de handen inéén. Vanaf nu worden alle Windows Kurio Smart tabletlaptops (2-in-1) uitgerust met JouwZoekmachine van WizeNoze. Hierdoor kunnen kinderen op hun eigen leesniveau in betrouwbare en geschikte bronnen op Internet zoeken.

Kurio Smart

Kinderen maken hun huiswerk steeds vaker op de laptop én gebruiken de tablet om spelletjes te doen. Kurio Smart heeft een snelle 8.9 inch Windows laptop en tablet ineen. Kinderen kunnen hun huiswerk maken op de laptop, voorzien van het Microsoft Office pakket. Als ze klaar zijn, koppelen ze eenvoudig het scherm los van het toetsenbord om het als tablet te gebruiken.

ynuf7ipln5mqtjdgOp de homepage van de Kurio Smart staat standaard JouwZoekmachine.nl. Dit is de eerste zoekmachine ter wereld die zoekresultaten op vijf leesniveaus aanbiedt voor leeftijden tussen 6-18 jaar. JouwZoekmachine is helemaal advertentievrij en houdt bovendien rekening met de privacy van het kind.

Partner

Diane Janknegt (oprichter WizeNoze) is heel blij met Kurio als strategische partner voor het gebruik van JouwZoekmachine.nl. “Op internet staat enorm veel informatie die voor kinderen te moeilijk of ongeschikt is. Met JouwZoekmachine op de Kurio tablets weet je zeker dat kinderen betrouwbare informatie vinden op hun eigen leesniveau.”

JouwZoekmachine wordt sinds september 2015 aangeboden op 80% van de basisscholen in Nederland.

Einde bericht

 

Neem meer informatie contact op met:
Diane Janknegt 06-51 32 44 66 – diane@wizenoze.com of
Fabienne van Dillen: 06-39 83 59 42 – fabienne@wizenoze.com


Over WizeNoze

Kinderen zoeken al vanaf jonge leeftijd op internet, maar lang niet alle informatie die ze vinden is geschikt. WizeNoze heeft de ambitie om het Internet beter te maken voor kinderen. Niet alleen veiliger, maar vooral ook geschikter door de resultaten op leesniveau te tonen. WizeNoze ontwikkelt technologie die gebaseerd is op jarenlang academisch onderzoek naar het zoekgedrag van kinderen op internet. De introductie van JouwZoekmachine.nl en de JouwZoekmachine-app (iOS) zijn daar het resultaat van. Bedrijven en organisaties kunnen deze technologie inzetten om op leesniveau te schrijven en op leesniveau zoeken op hun eigen website aan te bieden.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!