Moeilijk internet wordt makkie dankzij de iOS app van JouwZoekmachine met Van Dale Jeugdwoordenboeken


Vandaag lanceert WizeNoze, de start-up die het internet beter wil maken voor kinderen en jongeren, de app van JouwZoekmachine in de App Store. WizeNoze richt zich daarmee op de thuismarkt in Nederland en België met een potentie van 4 miljoen gezinnen. De webversie wordt al aangeboden aan 80% van alle basisschoolkinderen die dit jaar bijna één miljoen zoekvragen intoetsten.


Jouwzoekmachine
is de eerste zoekmachine die geschikte informatie op leesniveau aanbiedt speciaal voor gebruikers tussen 6-18 jaar. Dankzij een samenwerking met Van Dale kunnen kinderen nu ook zoeken in Jeugdwoordenboeken Nederlands voor verschillende niveaus.

Kinderen en jongeren die op internet naar informatie zoeken, krijgen vaak te moeilijke en niet-relevante resultaten te zien. De app van JouwZoekmachine levert op elke zoekvraag snel antwoorden, afgestemd op het juiste lees- en begripsniveau. Zo krijgt een kind van acht jaar makkelijkere bronnen aangeboden dan een kind van dertien. Met de Van Dale Jeugdwoordenboeken in de app kunnen kinderen gemakkelijk de betekenis van moeilijke woorden vinden.

Diane Janknegt (oprichter van WizeNoze) is blij met de lancering van de app: “JouwZoekmachine wordt nu vooral op scholen gebruikt. Kinderen zoeken massaal in de honderdduizenden betrouwbare nieuws- en informatiewebpagina’s. We weten dat kinderen thuis minder vaak computers gebruiken, en veel meer met iPads bezig zijn. Met de iOS app wordt thuis iets opzoeken veel gemakkelijker gemaakt. Elk kind krijgt zijn eigen profiel en zoekt dan meteen op zijn eigen leesniveau naar informatie.”

Heleen de Ryck (manager new business Van Dale): “Kinderen zijn nieuwsgierig. Ze vragen dagelijks naar de betekenis van woorden. Door de integratie van de Van Dale Jeugdwoordenboeken in de app van Jouwzoekmachine vinden kinderen nu meteen de juiste betekenis en spelling van woorden, samen met allerlei relevante extra informatie van internet. Alles bij elkaar, op hun eigen niveau!”

De app is gratis te downloaden en advertentievrij!

In de iOS app van JouwZoekmachine kunnen de Van Dale Jeugdwoordenboeken Nederlands voor de leeftijdscategorieën 6-9, 10-12 en 12+ samen gekocht worden voor € 1,99 per jaar.

Voordelen van de app

  • Geschikt voor elke leeftijd: eigen profiel voor elk kind in het gezin.
  • Veilig: je kunt alleen zoeken in gecheckte websites die betrouwbare informatie bevatten.
  • Advertentievrij en rekening houdend met de privacy van jongeren.
  • Sneller informatie vinden die je ook begrijpt.
  • Slimmer worden door veel te zoeken.
  • Rijkere woordenschat en beter spellen: met de Van Dale Jeugdwoordenboeken Nederlands (in-app-aankoop)

Voor meer informatie over het zoekgedrag van kinderen en JouwZoekmachine neem je contact op met Diane Janknegt (06-51 32 44 66 – diane@wizenoze.com) of Fabienne van Dillen (06-39835942 – fabienne@wizenoze.com)

Over WizeNoze

Kinderen zoeken al vanaf jonge leeftijd op internet, maar lang niet alle informatie die ze vinden is geschikt. WizeNoze heeft de ambitie om het Internet beter te maken voor kinderen. Niet alleen veiliger, maar vooral ook geschikter door de resultaten op leesniveau te tonen. WizeNoze ontwikkelt technologie die gebaseerd is op jarenlang academisch onderzoek naar het zoekgedrag van kinderen op internet. De introductie van JouwZoekmachine.nl en de JouwZoekmachine-app (iOS) zijn daar het resultaat van. Bedrijven en organisaties kunnen deze technologie inzetten om op leesniveau te schrijven en op leesniveau zoeken op hun eigen website aan te bieden.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!