De start-up WizeNoze introduceert vandaag in België de enige zoekmachine die op het leesniveau van kinderen (6-18 jr) zoekresultaten geeft. Zes maanden geleden werd in Nederland de innovatieve JouwZoekmachine.nl in gebruik genomen. Sindsdien wordt de zoekmachine aangeboden op 80% van de lagere scholen en op diverse middelbare scholen. Er is inmiddels zeer veel gezocht en gevonden omdat er duidelijk behoefte is aan een kindvriendelijke toegang tot een versimpeld en begrijpelijk internet. Honderdduizenden Belgische en Nederlandse pagina’s zijn geschikt verklaard door onderwijskundigen waardoor kinderen snel begrijpelijke informatie vinden met JouwZoekmachine.be.

 

Kinderen en jongeren zoeken al heel jong online. Door het enorme aanbod wordt het steeds moeilijker om geschikte informatie te vinden. Zoekmachines zoals Google geven veel advertenties als zoekresultaat en ook zijn bronnen vaak irrelevant of ongeschikt. JouwZoekmachine.be geeft zoekresultaten per leesniveau. Een kind van 8 jaar krijgt meer plaatjes en een simpelere tekst te zien dan een kind van 12 jaar. Het basisonderwijs in Nederland heeft JouwZoekmachine spontaan omarmd. Op meer dan 80% van de lagere scholen wordt JouwZoekmachine standaard aangeboden, zodat kinderen reclamevrij en op hun eigen leesniveau het internet op kunnen. Voor middelbare scholieren is het vooral fijn dat ze sneller met hun huiswerk klaar zijn dankzij Jouwzoekmachine.be.

 

Samenwerking met Ambrassade

De Ambrassade levert WizeNoze betrouwbare websites aan die het Trusty-label dragen. Ze steunt de zoekmachine omdat ze het belangrijk vindt dat kinderen en jongeren betrouwbare informatie op maat kunnen vinden. De Ambrassade heeft vanuit de Vlaamse overheid de opdracht om kinderen en jongeren te informeren.

 

Gratis en zonder advertenties

JouwZoekmachine.be is advertentievrij en gratis te gebruiken door alle kinderen. WizeNoze helpt daarnaast bedrijven om op leesniveau geschikte content voor kinderen te schrijven en online zoeken op een passend niveau aan te bieden. Bedrijven kunnen de WizeNoze technologie kopen. Elke organisatie die online wil communiceren met kinderen, kan dankzij de technologie heel eenvoudig begrijpelijke teksten creëren en een eigen zoekbalk met leesniveaus op de website zetten.

 

Diane Janknegt – oprichter van Wizenoze: “Het Internet kan voor kinderen echt veel beter. Elke dag werken we aan het verbeteren van JouwZoekmachine.be en voegen we betrouwbare kinderbronnen toe. België is het tweede land waar we zoeken op leesniveau introduceren. We zijn bijna klaar voor een lancering in Engelstalige landen.”


Einde bericht


 

Voor meer informatie over WizeNoze en JouwZoekmachine.be, of interview-aanvragen met Diane Janknegt (oprichter WizeNoze) neemt u contact op met Fabienne van Dillen via fabienne@wizenoze.com of +31-6-39835942.

 

 

Over WizeNoze

Kinderen zoeken al vanaf jonge leeftijd op internet, maar lang niet alle informatie die ze vinden is geschikt. WizeNoze heeft de ambitie om het Internet beter te maken voor kinderen. Niet alleen veiliger, maar vooral ook geschikter door de resultaten op leesniveau te tonen. WizeNoze ontwikkelt technologie die gebaseerd is op jarenlang academisch onderzoek naar het zoekgedrag van kinderen op internet. De introductie van JouwZoekmachine.nl is daar het resultaat van. Bedrijven en organisaties kunnen deze technologie inzetten om op leesniveau te schrijven en op leesniveau zoeken op hun eigen website aan te bieden.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!