Disney en WizeNoze werken samen aan een leuker internet voor kinderen

De technologie van de Nederlandse startup WizeNoze en de content van Disney vormen samen een unieke combinatie voor een leuker internet voor kinderen. Alle online content van Disney is vindbaar in Jouwzoekmachine.nl, de eerste zoekmachine die zoekresultaten op leesniveau aanbiedt. Daarnaast zal Disney met behulp van de WizeNote Content Editor haar teksten exact afstemmen op de leeftijd en het leesniveau van de verschillende doelgroepen.

In Nederland beheert The Walt Disney Company verschillende jeugdwebsites die elk een eigen doelgroep aanspreken. Van kleuter tot puber, Disney heeft voor iedereen leuke en interessante content. Maar iedere doelgroep heeft ook zijn eigen leesniveau. WizeNoze levert technologie die de Disney marketeers en copywriters helpt om snel het leesniveau te checken en begrijpelijke teksten te maken. Zo houdt Disney rekening met alle verschillende leesniveaus van kinderen.

Diane Janknegt (oprichter WizeNoze) is heel blij met Disney als klant en strategisch partner voor het uitbreiden van geschikte kindercontent. “Er is onvoldoende geschikte online informatie beschikbaar voor diverse leesniveaus van kinderen. Disney zal onze technologie gebruiken om de leesniveaus van hun teksten te checken. Daarnaast nemen wij hun content weer op in Jouwzoekmachine.nl, waardoor het beter te vinden is op Internet.” Disney is de eerste entertainment-contentprovider binnen de zoekmachine. Behalve informatief, wordt JouwZoekmachine nu ook ‘fun’. En dat is iets waar Disney voor staat.

WizeNoze lanceerde naast de content editing software vorig jaar JouwZoekmachine.nl; de eerste zoekmachine ter wereld die zoekresultaten op vijf leesniveaus aanbiedt voor leeftijden tussen 6-18 jaar. JouwZoekmachine heeft een browserversie en een iOS App voor de iPad en iPhone en is helemaal gratis voor gebruikers. En bovendien advertentievrij.

WizeNoze biedt met de tool WizeNote © een mogelijkheid voor schrijvers en contentproviders om de leesbaarheid van teksten te checken en sneller begrijpelijk te maken voor kinderen en jongeren van 6-18 jaar.

_____________________________________________________________________________

Einde bericht

Voor meer informatie over het zoekgedrag van kinderen en JouwZoekmachine neem je contact op met Diane Janknegt 06-51 32 44 66 – diane@wizenoze.com of Fabienne van Dillen: 06-39 83 59 42 – fabienne@wizenoze.com


Over WizeNoze

Kinderen zoeken al vanaf jonge leeftijd op internet, maar lang niet alle informatie die ze vinden is geschikt. WizeNoze heeft de ambitie om het Internet beter te maken voor kinderen. Niet alleen veiliger, maar vooral ook geschikter door de resultaten op leesniveau te tonen. WizeNoze ontwikkelt technologie die gebaseerd is op jarenlang academisch onderzoek naar het zoekgedrag van kinderen op internet. De introductie van JouwZoekmachine.nl en de JouwZoekmachine-app (iOS) zijn daar het resultaat van. Bedrijven en organisaties kunnen deze technologie inzetten om op leesniveau te schrijven en op leesniveau zoeken op hun eigen website aan te bieden.

Ga naar

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!