• English
 • Nederlands
 • Over ons

  WizeNoze is in september 2013 in Amsterdam opgericht door Diane Janknegt en Theo Huibers. Met als doel om het internet toegankelijker te maken voor kinderen, jongeren, laaggeletterden, immigranten en ouderen.

  Wist je dat voor 40% van de Nederlanders het merendeel van de informatie op het web veel te moeilijk te lezen en te vinden is? En wereldwijd zijn die getallen nog veel hoger. Daar begrijpt de helft van de bevolking de informatie online niet. Laat staan dat leesbare informatie te vinden is.

  Waarom schrijven we toch zo ingewikkeld? Waarom maken we zo weinig websites die leesbaar en begrijpelijk zijn voor iedere lezer? En waarom helpen we jongeren niet bij het vinden van resultaten op hun eigen leesniveau?

  Omdat het veel makkelijker is om moeilijk te schrijven! En omdat het veel makkelijker is om moeilijke informatie te vinden!

  WizeNoze pakt dit probleem aan. Met hele innovatieve technologie. Met een internationaal team van 11 man. Met een sterke connectie met de academische wereld. En altijd met onze doelgroepen in het centrum van onze productontwikkeling.

  Wil je weten hoe we dat doen? Lees dan onze missie.

  WizeNoze introductie video

  Nederlandse video

  Share This