• English
 • Nederlands
 • Schrijven met WizeNote

  Online informatie is vaak veel te moeilijk. Op basis van vele steekproeven is onze schatting dat 80% van de teksten (zowel online als offline) geschreven zijn voor de hoogste leesniveaus (Europese taalniveaus B2, C1 en C2). De meeste mensen (ongeveer 60% van de bevolking) hebben moeite met het lezen van teksten op deze hoge taalniveaus.

  Mensen die kampen met laaggeletterdheid ervaren in het bijzonder problemen met het lezen en begrijpen van online informatie. Het gevolg hiervan is dat ze verder geïsoleerd raken van de samenleving. Ook kinderen ervaren veel problemen online. Kinderen hebben een grote informatiebehoefte maar de hoeveelheid informatie die op hun leesniveau geschreven is, is beperkt.

  Het is niet alleen heel vervelend als jouw boodschap niet of nauwelijks overkomt bij de mensen waarvoor jouw tekst bedoeld is, het kost je ook nog eens veel geld in het beantwoorden van supportvragen.

  Voor veel mensen is informatie op internet te moeilijk om te lezen en begrijpen

  Check het leesniveau van jouw webpagina’s en lees meer over onze leesniveaus

  Lees meer

  Schrijven op het juiste leesniveau met WizeNote

  Wil je teksten op een specifiek leesniveau schrijven? Bijvoorbeeld voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar? Voor jongeren op een specifiek schoolniveau? Voor oudere vakprofessionals, laaggeletterde volwassenen of voor zij-instromers in het Nederlands taalgebied? En wil jij weten of je jouw tekst op het juiste leesniveau schrijft? En hoe je de tekst begrijpelijker kunt maken voor jouw doelgroep? Ga dan aan de slag met WizeNote. Met WizeNote kan iedereen snel en gemakkelijk teksten schrijven voor verschillende leesniveaus. Maak nu een account aan en probeer WizeNote 30 dagen gratis.

  1. Bepaal het leesniveau

  WizeNoze ontwikkelt technologie om het leesniveau van een tekst automatisch te kunnen bepalen.  Voeg je tekst in de editor en check het leesniveau van de tekst.


  Voorbeeld van WizeNote ▼

  2. Bekijk suggesties

  WizeNote markeert elementen in je tekst die te moeilijk zijn voor de doelgroep waarvoor jij de tekst schrijft. Ook biedt WizeNote suggesties om je tekst begrijpelijker te maken voor jouw lezers, zoals synoniemen voor moeilijke termen en definities van deze termen uit drie Van Dale woordenboeken.

  3. Pas de tekst aan

  Met de tekst editor pas je gemakkelijk en snel je tekst aan voor jouw doelgroep op basis van de geboden suggesties. Check tijdens het aanpassen opnieuw het leesniveau van je tekst om te zien of je tekst begrijpelijk is geworden voor jouw lezers.

  Verkrijgbaar als API
  Contact

  Klanten

  ANP Kidsfeed

  ANP schrijft met inzet van WizeNote dagelijks nieuwsberichten voor kinderen en jongeren in de ANP Kidsfeed. Heb je interesse of wil je meer weten over de ANP Kidsfeed. Bekijk dan onderstaande brochure. 

  Share This