• English
 • Nederlands
 • Check met WizeScan

  Wil jij weten of je op het juiste taalniveau schrijft voor jouw doelgroep? Het hart van WizeNoze is onze technologie die automatisch het taalniveau van teksten bepaalt. Met behulp van deze technologie:

  • check je vliegensvlug het taalniveau van jouw tekst
  • schrijf je teksten op het taalniveau van jouw lezers
  • bied je lezers content aan op hun eigen taalniveau

  Technologie die het taalniveau van teksten bepaalt

  De leesbaarheid van teksten wordt over het algemeen geanalyseerd op basis van leesbaarheidsformules. Wij vinden deze leesbaarheidsformules te beperkt. Op basis van state-of-the-art machine learning technologie hebben wij onze eigen leesbaarheidsclassificatie ontwikkeld. Wij gebruiken dezelfde tekstkenmerken als in traditionele leesbaarheidsformules, maar we gebruiken ook meer geavanceerde grammaticale kenmerken van een tekst. Vervolgens laten we de machine learning technologie op basis van grote hoeveelheden gelabelde voorbeeldteksten (trainingsdata) bepalen welke kenmerken in de tekst belangrijk zijn voor het voorspellen van de leesbaarheid.

  Technologie die het taalniveau van teksten bepaalt

  De leesbaarheid van teksten wordt over het algemeen geanalyseerd op basis van leesbaarheidsformules. Wij vinden deze leesbaarheidsformules te beperkt. Op basis van state-of-the-art machine learning technologie hebben wij onze eigen leesbaarheidsclassificatie ontwikkeld.  

  Lees verder

  Wij gebruiken dezelfde tekstkenmerken als in traditionele leesbaarheidsformules, maar we gebruiken ook meer geavanceerde grammaticale kenmerken van een tekst. Vervolgens laten we de machine learning technologie op basis van grote hoeveelheden gelabelde voorbeeldteksten (trainingsdata) bepalen welke kenmerken in de tekst belangrijk zijn voor het voorspellen van de leesbaarheid.
   

  Onze vijf leesniveaus komen overeen met onderstaande school- en taalniveaus:

  WizeNoze leesniveaus

  Check met WizeScan

  WizeScan

  WizeScan checkt snel het leesniveau van online content. Gebruik de webtool op Wizescan.com of maak het jezelf nog gemakkelijker en download de Chrome plugin. Met één druk op de knop kun je met WizeScan als Chrome plugin de leesbaarheid van elke webpagina in je Chrome web browser checken op een schaal van vijf leesniveaus. WizeScan is een gratis tool. Na het vijf keer checken van het leesniveau met WizeScan vragen we je een gratis account aan te maken op Wizescan.com.

  WizeScan

  WizeScan checkt snel het leesniveau van online content. Gebruik de webtool op Wizescan.com of maak het jezelf nog gemakkelijker en download de Chrome plugin.

  Lees verder

  Met één druk op de knop kun je met WizeScan als Chrome plugin de leesbaarheid van elke webpagina in je Chrome web browser checken op een schaal van vijf leesniveaus. WizeScan is een gratis tool. Na het vijf keer checken van het leesniveau met WizeScan vragen we je een gratis account aan te maken op Wizescan.com.
   

  Alle voordelen op een rij:

  • Check het leesniveau van online teksten eenvoudig en snel
  • Link naar WizeNote om de tekst aan te passen naar het juiste leesniveau
  • Werkt voor Nederlandse én Engelse teksten
  • Het is helemaal gratis!

  Alle voordelen op een rij:

  • Check het leesniveau van online teksten eenvoudig en snel
  • Link naar WizeNote om de tekst aan te passen naar het juiste leesniveau
  • Werkt voor Nederlandse én Engelse teksten
  • Het is helemaal gratis!

  Voorbeeld van WizeScan ▼

  Quickscan

  Wil je veel tekst analyseren? Wil je bijvoorbeeld een hele website analyseren? Vraag dan een offerte aan voor een quickscan of maak gebruik van onze API (lees hieronder meer over onze API).

  WizeNoze Readability API

  Onze classificatietechnologie om het leesniveau van teksten te bepalen is beschikbaar als API. 

  Biedt je bijvoorbeeld een tool aan waarin docenten hun lesmateriaal voorbereiden? Met de WizeNoze readability (leesbaarheid) API kan een docent met één druk op de knop het leesniveau van zijn of haar tekst checken. WizeNoze Readability API classificeert platte tekst, ruwe HTML en URL’s in zowel Nederlands als Engels naar vijf opeenvolgende leesniveaus. De classificatie is gebaseerd op state-of-the-art machine learning en natural language processing technologie. Om de leesbaarheid voor HTML documenten te bepalen, maken we gebruik van een slim content-extractiealgoritme om er platte tekst van te kunnen maken. Dit algoritme is ook beschikbaar via de API. 

  WizeNoze Readability API

  Onze classificatietechnologie om het leesniveau van teksten te bepalen is beschikbaar als API. 

  Biedt je bijvoorbeeld een tool aan waarin docenten hun lesmateriaal voorbereiden? Met de WizeNoze readability (leesbaarheid) API kan een docent met één druk op de knop 

  Lees verder

  het leesniveau van zijn of haar tekst checken. WizeNoze Readability API classificeert platte tekst, ruwe HTML en URL’s in zowel Nederlands als Engels naar vijf opeenvolgende leesniveaus. De classificatie is gebaseerd op state-of-the-art machine learning en natural language processing technologie. Om de leesbaarheid voor HTML documenten te bepalen, maken we gebruik van een slim content-extractiealgoritme om er platte tekst van te kunnen maken. Dit algoritme is ook beschikbaar via de API. Bekijk de WizeNoze Readability API op de marktplaats van Mashape.
   

  Voor developers:

  Readability API
  Share This